Tietokoneversio. Katso kuvakartta .
Tein JSXGraphilla kartan, jossa on nappuloita, joita klikkaamalla saa kuvia näkyviin. Katso kuvakartta .
Olen ollut kolme vuotta Itä-Suomen yliopiston jatko-opiskelijayhdistyksen rahastonhoitaja. Katso UEFDSA .
Olen tällä hetkellä Metodologia-lehden päätoimittaja. Katso Metodologia .
Tällä sivustolla voi karttaan asettaa useampia merkintöjä. Mikä parasta, merkintöjä voi asettaa copy-pastettamalla laatikkoon koordinaatteja. Katso Mapcustomiser .
Karttapaikka-sivustolla näkee hyvälaatuisia ilmakuvia. Katso Karttapaikka .
ImageMagick on kätevä kuvankäsittelyohjelmisto, jota käytetään komentoriviltä tai kirjoittamalla .bat-tiedostoja. Katso ImageMagick .
ImageJ on Java-pohjainen kuvankäsittelyohjelma. Siitä voi lukea sivulta. Katso ImageJ Wikipediassa .
Opin lähettämään kommentteja PHP:llä. Luin tarkkaan tietoturvasta, kuten "htmlspecialchars"-ominaisuudesta. Kommentointi ei vaadi kirjautumista. Koodi rajoittaa kommentit sisältävän tekstitietoston kokoa, joten botit eivät voi generoida turhaa tekstiä. Toisaalta tekstitiedostot ovat erityistä tiedostotyyppiä, joten ne on helppo poistaa. Myöhemmin "tarkastetut kommentit" voin sisällyttää toiseen staattiseen tiedostoon. Katso kommentointisivu .
NASA sai vietyä luotaimen Marsiin. Nyt Mars on toinen planeetta, jossa GNU/Linux on suositumpi kuin Windows, kommentoi Mikko Hyppönen. Katso Mars-luotain .
Tein PHP:llä ja JSXGraphilla havainnollistuksen kuvauksesta tasoalueelta \([0,2\pi]\times[-\frac{\pi}{2},\frac{\pi}{2}]\) pallolle. Katso kuvaus pallon pinnalle .
Tein PHP:llä ja JSXGraphilla havainnollistuksen funktiosta \(f(z)=z^2\). Katso kompleksiluvun neliö .
JSXGraph on javaskriptikirjasto, jonka avulla voi tehdä dynaamisia visualisointeja. Pyysin muokkausoikeuksia sivustolle, joka sisältää esimerkkejä. Katso JSXGraph Wiki .
Sain tehtyä hienon pintapiirturin funktiosta \(f:\mathbb{R}^2\to\mathbb{R}^3\). Käyttäjä voi antaa funktion kaavan, esimerkiksi \(f(x,y)=\sin(x)\cos(y)\) annetaan muodossa Math.sin(x)*Math.cos(y). Tällöin syntyy pinta. Lisäksi lähtöavaruuden piste \((x,y)\) ja kuvapiste \((x,y,f(x,y)\) on havainnollistettu. Katso JSXGraphilla tehty pintapiirturi .
Determinantti ja ristitulo vaativat melko paljon laskemista. Tein opiskelijoille JavaScriptillä laskurin, joka soveltuu sekä determinanttien että ristitulojen laskemiseen. Katso determinanttilaskuri .
Youtube-videollani syksyltä 2015 on nyt 141 190 katsojaa. Kanavallani on myös 564 tilaajaa.
Keväällä 2016 video oli suosittu (60 katsojaa) ja minut kutsuttiin laulamaan Chennaihin Intiaan. Totta kai vastasin kutsuun myöntävästi! Kävin laulamassa Chennaissa, Intiassa. Katso laulan tamiliksi ulkomuistista kaksi laulua .
Jyväskylässä on kehitetty TIM-oppimisalusta. Alusta antaa laittaa tekstisivulle kaavoja, kuvia, tehtäviä ja muutakin. Katso TIM Älyopin Webinaarissa 4.12.2020 .
Teatteria Kuhmossa -kirjaprojektiin liittyviä kuvia voi nyt selata uudella sivulla. Kuvat ovat esillä .jpg-muodossa ja niillä on .txt-tiedostoon kirjoitettu kuvaus. PHP asettelee kuvat ja kuvaukset vierekkäin. Lisäksi sivustolla on hakutoiminto, jonka perusteella kuvia voi suodattaa. Katso PHP:llä tehty kuvahakusivu .
Teatteria Kuhmossa -kirjaprojektia varten olen tehnyt havainnollistuksen Kuhmon näytelmäkerhon ja Kuhmolaisteatterin esityksistä ulkona.
Kuvassa on 466 esitystä. Jotta kuvaan saa koodattua tietoa tehokkaasti, pallurat on korvattu kirjaimilla, joista muodostuu näytelmän nimi. Näin ollen kuva ja selitys ovat toisiinsa lomittuneina. (Inspiraatio tähän tuli lehtikaavioista ja Edward Tuften kirjoista.) Katso Teatteriesityksiä ulkona Kuhmossa 1954-2019 .
Teatteria Kuhmossa -kirjaa varten minun täytyy laatia erilaisia havainnollistuksia. Nyt kun olen 95 prosenttisesti saanut listattua, mitä näyttelijöitä missäkin näytelmässä on ollut, pystyin tekemään kuvan siitä, missä näytelmissä kukin näyttelijä on ollut. Katso Kuhmolaisteatterin näyttelijäsuorituksia vuosilta 1963-2019 .
JSXGraph-konferenssi pidettiin Saksassa viime syksynä. Katso JSXGraph-konferenssin ohjelma .