Next: , Previous: , Up: Leo Kauppi   [Contents][Index]


1.23 RenkJussi Palajaa Sodasta (1923)

Nyt saatta immeiset ihmeitä kuulla: tämä poika ollu on sovassa. Oun käynnä Viron maat ja Aunuksen tienoot ja ollu oon hötäkässä kovassa. Ja nähny minä oun ihan hirveitä pyssyjä, puukkoja, kirveitä Kerto: Vuan kun sotamiehen sisu on ja ja tempussa tahti niin kaikki se käy niin kuin rasvattu.

Kasarmissa herrat sano: "on se aika Jussi", kun tämä poika marssia hölkötti. Kova siel on hitsi, se vihaks’ ihan pisti, kun jiäkär’ aina komensi ja pölöpötti. Ja sitten kun se ärjäs, että "asento!", niin housuissa ol’ tällä vahinko. Kerto.

Kivväätkin kun enskassa oltiin? niin leikki poikessa ulko jukolaus.? Selälleen kun lensin, niin pelkäsin ensin sitten on taivas ja helvetti auki Toiset sano, "Jussi on jo valkeena", mut katoppa, minä olin toas jalkeella. Kerto.

Jytäkkä ol’ julma, kun rintamalle jouvun tykit sekä revollit siel’ jyrräytti vaarassa ol’ henki, kun tarpanellit lenti minulla se selkäpiitä hyrräytti Ja piällysmiehet sano, että helekutti kun pois tämä poika sieltä kelekutti Kerto.

Sovassa on oltu ja takasi on tultu, eikä olla renk’miehen rynttyissä. Tytötkin ne tykkee ja pois ne eivät lykkee, kun tulen näissä sotapojan hynttyissä. Ja nyt kun minä koppautan ovelle, niin tytöt kohta hyppeevät polvelle. Ja kun sotamiehen sisu on ja ja tempussa tahti niin kaikki se käy niin kuin rasvattu.